Regele muraturilor @Kanal D

Cine-a spus că murături se pun doar toamna!? Noi am găsit un teleormănean, stabilit în Călăraşi, care pune şi iarna legume la conservat.

Face cele mai bune murături din ţară.  În borcane de 2 sau la butoaie de 85 de litri, gogonelele sale pleacă în toată Europa. Puiucu, c-aşa-l ştie lumea pe Puiu Badea, pune sute de kilograme de murături anual. De mâncat însă, mai rar. El doar le gustă. Totul a  început ca pasiune şi a ajuns, între timp, afacere! Acum, vrea doar ca borcanele sale, cu fructe şi legume puse la murat, să lase gura apă lumii întregi! De la celebrele gogonele şi varză, omul a ajuns să scalde în apă cu sare până şi gulii, napi sau pepene galben! Foarte apreciate sunt însă murăturile…asortate! Cel mai greu e să găseşti materia primă potrivită. Afacerea n-ar merge, ne spune omul, dacă ar lucra industrial. Aşa că produce puţin, dar vinde bine. Mai nou, are clienţi pentru faimoasele acrituri şi pe internet.

sursa: http://www.kanald.ro/el-e-regele-muraturilor_26134.html#sthash.Gg7MajBi.dpuf

muraturi_asortatRegele muraturilor @Kanal D