caption4

Muraturi de la Puiucu

In aceasta sambata 15 si duminica 16, la Earth Market/Targul Taranului, vom avea muraturi si bunatati de de la Puiucu. Nou de la Puiucu, in acest week-end: pepene galben, pere, gulii si zeama de varza limpede si rosie, cu firicele de marar in ea. Ardei copti, ardei umpluti cu varza, vinete coapre, zacusca, salata de varza rosie, dulceata de gutui.

Povestea noastra incepe in toamna anului 2009, cand, dupa o perioada intensa de perfectionare, am trecut de la o pasiune pentru arta de a pune muraturi la dorinta de a face cunoscut gustul unic al muraturilor noastre in saramura. De-a lungul timpului, sarbatorile, mesele festive si chiar gratarele in aer liber  cu prietenii au capatat o ambianta deosebita, datorita acestor muraturi traditionale, sanatoase, care si-au castigat aprecierea tuturor celor din jurul nostru, chiar printr-o simpla degustare. Astfel, la indemnul rudelor si prietenilor,  am pornit la promovarea acestui  produs bazat pe o reteta originala.

Visul nostru a fost acela de a oferi clientilor, satui de produsele fabricate in regim industrial, extrem de procesate, lipsite de gust si secatuite de proprietati curative, un produs traditional, facut in propria noastra gospodarie, cu multa dragoste si rabdare, un produs in saramura, fara sare in exces, care poate imbogati orice masa. Experienta pe care am trait-o in familie si alaturi de prieteni am reusit cu succes sa o impartasim si clientilor nostrii, placut surprinsi de calitatea produselor noastre si de plusul de savoare pe care acestea o dau mancarurilor romanesti si nu numai.

Am inceput treptat, fiind prezenti saptamanal la Targul Taranului Roman de la Piata de flori “George Cosbuc” si la Targul de produse traditionale de la Muzeul Taranului Roman. Apoi, am patruns cu muraturile asortate si in cadrul magazinelor cu produse traditionale romanesti si produse ecologice  din Bucuresti si din Corbeanca de unde borcanele noastre frumos aranjate au disparut rapid de pe rafturile magazinelor. In toata aceasta perioada, am cunoscut numerosi oameni de afaceri si organizatori de targuri care  doresc sa colaboreze cu noi, de la care am primit numeroase invitatii de participare la targuri si diferite evenimente  si, inclusiv, ne-au propus ca muraturile noastre sa ajunga si peste hotare,  in Germania si in Franta.

Suntem extrem de bucurosi ca  muraturile noastre asortate au reusit sa intre in casele oamenilor, sa le faca mesele mai frumoase, amintindu-le de gustul magic al muraturilor in saramura preparate de parinti sau bunici. Entuziasmul, aprecierea si fidelitatea clientilor nostri, aratate intr-un timp atat de scurt, ne determina sa continuam acest vis. In acest an vom fi prezenti in cat mai multe targuri de produse traditionale, lanturi de magazine cu produse traditionale si ecologice, mergand in continuare pe ideea de afacere de familie, de productie in gospodaria noastra,  atat pentru noi si prietenii nostrii, pentru clientii care ne cunosc produsele, cat si pentru toti cei care doresc sa incerce muraturile noastre asortate  : castraveciori, pepenasi, gogonele, mere, conopida , morcov, cu un gust rafinat, plin de traditie si daruire.

Sursa:

http://www.romaniagateste.ro/lifestyle/evenimente-culinare/muraturi-de-la-puiucu

muraturi_asortatMuraturi de la Puiucu