Exista un om în Călărași care pune cele mai bune murături din tara

Exista un om în Călărași care pune cele mai bune murături din tara, dupa cum i s-a dus faima. Totul se întâmplă într-o hală din oraș, unde sunt depozitate butoaiele cu muraturi asortate, de la castraveți până la mere, pere și chiar pepeni. După ce sunt alese cu grija, spalate bucată cu bucată și puse la saramură fără conservanți, gustoasele murături iau drumul Europei sau umplu de savoare mesele românilor.

De aici, din Călărași, dintr-o hală care strălucește de curățenie, delicioasele gogonele românești iau drumul Europei.

Puiu Badea a pornit afacerea în urmă cu cinci ani, când nu avea decât o hală la îndemână. Legumele sanatoase, cultivate fara ingrasaminte chimice, spalate manual si puse la saramura cu sare neiodata, au devenit, cu timpul, un stil de viata. Puiu spune că nu pune muraturi decat o singura data pe an, din legume ajunse la maturitate toamna, pastrate la temperatură scazuta și ferite de lumină puternică. Originar din Teleorman, Puiu Badea s-a stabilit în Călărași în urmă cu mai bine de patru decenii. A venit împreună cu părinții lui, care lucrau la un I.A.S.. Pasiunea pentru murături și-a descoperit-o în timp ce punea gogonele pentru gospodărie. Cu timpul, a învatat să facă murături delicioase, nici prea sărate, nici prea acre, și, poate – cel mai important lucru – fără adaosuri de conservanți. Pe lângă gogonelele obișnuite, Puiu murează și mere, pere, pepene galben, gutui și gulii. Sunt atât de naturale încât pot fi consumate, fără grijă, chiar și de persoanele care au probleme de sănătate. Afacerea cu murături s-a dezvoltat în urma comenzilor venite de la prieteni și cunoscuți. Dar, în ciuda succesului evident, omul recunoaște că nu se pricepe la marketing.Fiica cea mijlocie a avut ideea înființării site-uluimuraturiasortate.ro și, de atunci, comenzile se țin lanț din Franta, Spania, Italia, Belgia și Austria. Și, de multe ori, transportul costă mai mult decât borcanele cu muraturi, spune Puiu Badea. Recent, un client din Spania i-a trimis o comandă care l-a speriat. Puiu are o fiică mai mare, care studiază în Spania, și un băiat de 15 ani, elev în Călărași. Ambițiile lui sunt mari. Anul viitor vrea să pregătească în jur de 100 de tone de gogonele. Prietenii si vecinii spun ca este un om dintr-o bucată, care nu te lasă niciodată la greu. Despre profit, Puiu nu vrea să vorbească acum. Susține că abia reuseste sa-si acopere cheltuielile de achizitie și transport. Dar afacerea parcă prinde aripi pentru că, pe lângă muraturi, a început sa prepare zacuscă de vinete si ardei gras, conservată in suc propriu.

sursa: http://www.reporterntv.ro/stire/exista-un-om-in-calarasi-care-pune-cele-mai-bune-muraturi-din-tara

muraturi_asortatExista un om în Călărași care pune cele mai bune murături din tara